
Best of award of excellence - 4 widelce:
Zalipianki Ewa Wachowicz - Jest takie miejsce na skraju Starego Miasta, w sąsiedztwie krakowskich Plant, gdzie barwna tradycja małopolskiego Zalipia wpisuje się w kulinarne dziedzictwo grodu królów Polski. Stworzone z pasją, powstałe z miłości do gotowania, z szacunkiem dla natury. Bazujące na lokalnych produktach i sprawdzonych recepturach.
Adres: Szewska 24, 31-009 Kraków

Best of award of excellence - 4 widelce:
W A’Bracciate Pasta & Wine zapomniane receptury włoskiej kuchni odradzają się na nowo, by zachwycać smakiem i zaskakiwać nowatorskim wydaniem.
Adres: Mieszczańska 10, 30-337 Kraków

Best of award of excellence - 4 widelce:
Filipa 18 Food Wine Art jest miejscem, w którym tradycja miesza się z nowoczesnością. Grafiki młodych krakowskich artystów z Polskiej Szkoły Plakatu nadają restauracji kameralnego i niepowtarzalnego charakteru. Szef kuchni Marcin Sołtys stworzył autorskie menu inspirowane tradycyjną polską kuchnią w nowoczesnej odsłonie oraz regionalnymi produktami z najstarszego targowiska w Krakowie – Starego Kleparza.
Adres: Św. Filipa 18, 31-150 Kraków

Best of award of excellence - 4 widelce:
Góralska Tradycja - Znajdziesz tu wszystko to, co w zakopiańskiej tradycji najlepsze. Wspaniałe potrawy przygotowane przez szefa kuchni, zabiorą Cię w magiczną podróż pełną smaku i nowych odkryć. Łącząc góralskie tradycje, nowoczesne rozwiązania i olbrzymi talent nasz szef kuchni stworzył wyjątkową kartę wykwintnych dań.
Adres: Krupówki 29, Zakopane