
Kolorowa sałatka z kulkami mozzarelli i prażonymi ziarnami
Składniki
100 g mozzarelli w kulkach
10 pomidorków koktajlowych
garść rukoli
garść miksu sałat
100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
łyżka oliwy czosnkowej
sok z połowy cytryny
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Rukolę i miks sałat wykładamy do miski, następnie dodajemy kulki mozzarelli i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, Całość delikatnie mieszamy i dodajemy miks prażonych ziaren w postaci Chrupiącej sałatki. Następnie w osobnym naczyniu oliwę mieszamy z solą i pieprzem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Sałatkę polewamy dressingiem najlepiej przed podaniem.

Soczysta sałatka z orzechami włoskimi i czerwoną pomarańczą
Składniki
garść miksu sałat
garść roszponki
2 soczyste czerwone pomarańcze
1 duża marchewka
70 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
100 g pestek dyni Bakalland
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka oliwy
Wykonanie
Sałaty wykładamy do miski. Następnie z połowy pomarańczy wyciskamy sok, a pozostałe kroimy w grubsze plastry. Z marchewki za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w cienkie pasy. Dodajemy do sałaty i delikatnie mieszamy. Na wymieszane warzywa wykładamy plastry pomarańczy oraz posiekane orzechy włoskie. Całość posypujemy pestkami dyni. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę z odrobiną soku z pomarańczy oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Sałatkę polewamy gotowym sosem na chwilę przed podaniem.

Zielony miks z orzechami laskowymi
Składniki
kilka zielonych szparagów
1 awokado
1 opakowanie sera typu feta
miks sałat
pęczek rzodkiewki
100 g zielonego groszku (może być mrożony)
100 g Orzechów laskowych Bakalland
kilka liści natki pietruszki i szczypiorek do dekoracji
2 łyżki oliwy z oliwek
łyżka soli
Wykonanie
Szparagi myjemy, odcinamy suche końcówki, większe dzielimy na pół i wkładamy do wysokiego garnka z osoloną wodą. Po zagotowaniu wody gotujemy je około 5-8 minut, aż będą miękkie, ale zostaną chrupiące. Mrożony groszek przelewamy ciepłą wodą, rzodkiewkę kroimy w plasterki, a awokado w paski. Całość łączymy z sałatą, posypujemy pokruszoną fetą i orzechami laskowymi, posiekaną pietruszką i odrobiną szczypiorku. Polewamy dwiema łyżkami oliwy.

Szybka sałatka z żurawinowym musem
Składniki
100 g rukoli
4 niewielkie pomidory
1 mała cebula
100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
2 łyżki oliwy z oliwek
Wykonanie
Rukolę myjemy, pomidory kroimy w ósemki, cebulę w talarki. Garść żurawiny blendujemy z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Rukolę posypujemy pomidorami, cebulą, dodajemy suszoną żurawinę, Chrupiącą sałatkę i polewamy przygotowanym sosem.