6 z 10
Poprzednie
Następne
Sposób na mały głód? Spróbuj tych przekąsek [TOP 10]
Szaszłyki z ciasta francuskiego z oliwkami nadziewanymi papryką
Składniki:
słoik oliwek zielonych nadziewanych masą paprykową
ciasto francuskie
jajko
drewniane patyczki do szaszłyków
Wykonanie:
Ciasto francuskie podzielić wzdłuż na paski o szerokości oliwek. Każdy pasek złożyć na pół i zaznaczyć środek.
Na środku paska położyć oliwkę i owinąć ją ciastem, położyć drugą oliwkę i owinąć tak samo. W ten sam sposób owinąć resztę oliwek, aż do końca paska. Przygotowane oliwki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i każdy nabić na patyk do szaszłyków. Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Szaszłyki posmarować jajkiem i piec 20 minut.