2 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/fa/ef/6267e80abecd6_o_large.jpg)
fot. Bru-nO/pixabay.com
Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa
Papryka
Rozkrój strąki papryki na pół (w przypadku papryczek chili można zostawić je w całości), usuń palcami gniazdo nasienne, rozkrój ew. na połówki. Grilluj 8-10 min (na średnio rozgrzanym ruszcie), obracając w trakcie pieczenia. Paprykę do szaszłyków pokrój natomiast w kawałki o boku ok. 3 cm. Czas pieczenia często zależy wtedy od pozostałych składników, jednak nic się nie stanie, jeśli warzywo to po przygotowaniu całości będzie wciąż jędrne czy zbyt miękkie.