2 z 8
Poprzednie
Następne
TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad [PRZEPISY]
Energetyczna buddha bowl z prażonymi nerkowcami
Składniki (na 2 duże porcje)
200 g rukoli
20 pomidorków koktajlowych
Mini grzanki z pełnoziarnistego pieczywa
2 jajka
75 g Orzechów Nerkowca Bakalland
Sól i pieprz do smaku
Sok z cytryny
Wykonanie
Rukolę wykładamy w przygotowanych do podania miskach. Następnie pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i układamy na rukoli. W tym samym czasie gotujemy jajka. W zależności od upodobań smakowych mogą być gotowane na miękko lub zupełnie na twardo. W piekarniku podgrzewamy pokrojoną na kawałki mini bagietkę. Ugotowane i obrane jajka układamy na rukoli, dodajemy grzanki. Na patelni delikatnie prażymy orzechy nerkowca. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem.