3 z 8
Poprzednie
Następne
TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad [PRZEPISY]
Zielona pasta z suszoną żurawiną
Składniki
1 opakowanie pełnoziarnistego makaronu
200 g szpinaku baby
100 g Żurawiny całe owoce Bakalland
300 g groszku cukrowego
1 świeży ogórek
1 awokado
1 cytryna
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
Sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Makaron gotujemy al’dente. Na patelni podsmażamy delikatnie groszek cukrowy z czosnkiem i odrobiną soku z cytryny. Na koniec dodajemy liście szpinaku. Podsmażamy przez chwilę, tak aby szpinak nie stracił swojego koloru. Do gotowego sosu dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, awokado i żurawinę. Wszystko doprawiamy solą i pierzem do smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem.