TOP 7 szybkich przepisów na wiosenny, zielony obiad [PRZEPISY]
Francuskie przysmaki z chrupiącymi orzechami
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 duży brokuł
1 cebula
Garść młodych liści buraka
4 plasterki szynki parmeńskiej
200 ml śmietanki do sosów
75 g Orzechów włoskich Chandler Bakalland
Sól
Kilka ziarenek kolorowego pieprzu
Szczypta czerwonej papryki
Wykonanie
Ciasto francuskie wykładamy na blacie i kropimy na 4 równe części. Następnie formujemy z niego kwadratowe sakiewki. Gotowe sakiewki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 5 minut. Na patelni podsmażamy cebule z liśćmi buraka i brokułem. Na koniec dodajemy do wszystkich składników śmietankę. Gotową masę przekładamy do podpieczonych sakiewek. Całość przyprawiamy. Na wierzch układamy szynkę parmeńską i brokuły. Posypujemy orzechami włoskimi i pieczemy w 120 stopniach przez ok. 10-15 minut.