Wraca cykl "Tarnowianie gotują w hotelu Tarnovia"
Bohaterem niedzielnej zabawy będzie Jakub Kwaśny, tarnowski radny i szef miejscowego SLD. Młody samorządowiec przygotował pappardelle z suszonymi pomidorami, szynką szwarcwaldzką i serkiem mascarpone.
- Nakręciliśmy już film z jego gotowania, który premierowo zaprezentujemy w Tarnovii. Trzeba przyznać, że radny znakomicie odnalazł się w kuchni, a makaron ma głęboki, wielowymiarowy smak - ocenia Paweł Piszczek, wydawca portalu Coś na Ząb TV i felietonista kulinarny "GK".
Podobnie jak w pierwszej edycji, tak i tym razem niedzielne spotkania mają formułę brunchu. Wstęp do hotelu Tarnovia kosztuje 30 zł (dzieci w wieku od lat 4 do 11 wchodzą za 15 zł, do lat 3 bezpłatnie). W tej cenie można skosztować potrawę przygotowaną przez znanego tarnowianina oraz spożywać do woli dania ugotowane przez szefa kuchni Tarnovii. - Każdy znajdzie coś dla siebie. Uczestnikom zabawy proponujemy: ryby, owoce morza, dania wegetariańskie, mięsne, sałatki, zupy, specjały dla dzieci, słodkości - mówi Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu hotelu Tarnovia.
Stoliki można rezerwować pod nr. tel. 14 630 03 50 i 664 098 098. Pod adresem [email protected] czekamy też na Wasze przepisy kulinarne!
Artykuły, za które warto zapłacić! Sprawdź i przeczytaj
Codziennie rano najświeższe informacje z Krakowa prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
"Gazeta Krakowska" na Twitterze i Google+