
Ciasto 2 w 1. Babcia zawsze piekła na niedzielę. Znikało w 5 minut
Ciasto 2 w 1 z kruszonką to świetny pomysł na niedzielny deser. Wyprujcie sprawdzony i prosty przepis.
>>>ZOBACZ PRZEPIS NA KOLEJNYCH SLAJDACH<<<

SKŁADNIKI
Ciasto kruche
250 g mąki
70 g cukru pudru
160 g zimnego masła
1 jajko
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
1 kg twarogu sernikowego
2 budynie waniliowe
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
2 jajka
Owoce
500 g jabłek - szara reneta
3 łyżki cukru
2 łyżeczki cynamonu
cukier puder

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA - KROK 1
Zagnieść ciasto kruche z podanych składników: najpierw wymieszać mąkę z solą, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie posiekać z zimnym masłem, na koniec dodać jajko i zagnieść gładkie ciasto.
Uformować kulę, podzielić na 2 części jedną nieco większą od drugiej. Mniejszą część schować do lodówki.
Większą pokroić na plasterki i wyłożyć nimi dno oraz boki blaszki. Wstawić do lodówki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA - KROK 2
Zmiksować twaróg sernikowy z budyniami (proszkiem), cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodać jajka i znów zmiksować.