Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji...
fot. Srdjanns74/Getty Images

Dlaczego warto jeść maliny? To świetny przysmak dla osób na diecie i cukrzyków. Włącz maliny do menu, a twój organizm Ci za to podziękuje

Łagodzą objawy przeziębienia i grypy

Maliny są źródłem kwasu salicylowego, czyli substancji obecnych w popularnej aspirynie i lekach przeciwgrypowych. Owoce te działają napotnie, dzięki czemu spożywanie surowych lub suszonych malin może w naturalny sposób obniżać gorączkę. Natomiast duża zawartość witaminy C sprawia, że regularne sięganie po maliny wzmacnia układ immunologiczny i zmniejsza podatność organizmu na infekcje.

Zobacz również

Radlin: Potrącenie dziecka na rowerze. Dziewczynka trafiła do szpitala

Radlin: Potrącenie dziecka na rowerze. Dziewczynka trafiła do szpitala

Tomasz Tułacz: Gdybyśmy strzelili bramkę, mecz mógł się inaczej ułożyć

Tomasz Tułacz: Gdybyśmy strzelili bramkę, mecz mógł się inaczej ułożyć

Polecamy

Wybrano rektora Uniwersytetu Rolniczego. Zmiany nie będzie

Wybrano rektora Uniwersytetu Rolniczego. Zmiany nie będzie

Srebrny medal Polek na MŚ na Bahamach. "Wyszło idealnie!"

GORĄCY TEMAT
Srebrny medal Polek na MŚ na Bahamach. "Wyszło idealnie!"

Powołania do kadry Małopolski na mecz UEFA Regions' Cup

Powołania do kadry Małopolski na mecz UEFA Regions' Cup