Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
4 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzyby Koła Gospodyń Wiejskich z Białki...
fot. Koło Gospodyń Wiejskich w Białce

Grzyby marynowane. Grzyby na zimę do słoika i nie tylko [PRZEPISY CZYTELNIKÓW]

Grzyby Koła Gospodyń Wiejskich z Białki

Składniki

1 kg grzybów( różne)
0,5 szklanki oleju
1 szklanka wody
4 łyżki cukru
4 łyżki octu
3 łyżki słodkiej papryki
koncentrat pomidorowy
0,5 kg cebuli
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
2-3 listki laurowe 

Wykonanie

Grzyby oczyścić, ugotować, odcedzić. Cebulę pokroić w półplasterki i obsmażyć na oleju. Dodać grzyby, wlać wodę, dodać cukier, ocet, olej, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Dusić 15 min. Pod koniec duszenia doprawić papryką. Gorące włożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut.

Zobacz również

Pożegnanie maturzystów szamotulskiego "Rolnika" [ZDJĘCIA]

Pożegnanie maturzystów szamotulskiego "Rolnika" [ZDJĘCIA]

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w Staszku? Część 2

Jak wyglądało zakończenie roku szkolnego w Staszku? Część 2

Polecamy

Jak pomóc sadownikom poszkodowanym przez przymrozki?

Jak pomóc sadownikom poszkodowanym przez przymrozki?

Rabunek roku w Wieliczce. Mężczyźni ukradli ponad 100… czekoladowych jajek

Rabunek roku w Wieliczce. Mężczyźni ukradli ponad 100… czekoladowych jajek

Matura próbna z matematyki 2024. Dokładne omówienie arkusza. Zobacz wideo

Matura próbna z matematyki 2024. Dokładne omówienie arkusza. Zobacz wideo