
Dania z kaszą - na zdrowie
Kasze rozgrzewają i eliminują uczucie głodu. Odpowiednie dodatki i przyprawy przekształcą garść ziaren w solidny posiłek na każdą porę dnia.

Jakie kasze wybrać?
Wśród kasz, które chętnie wykorzystujemy w kuchni, są manna, gryczana, jęczmienna, jaglana, bulgur, kukurydziana, kuskus i owsiana. Oto kilka przepisów.

Pudding z kaszą
Pudding to doskonała opcja na szybkie i smaczne śniadanie. Podstawowa zasada - wybrany rodzaj kaszy gotujemy z mlekiem. Resztę stanowią dodatki - jedni dodają cukier, drudzy wanilię, miód, owoce. Wszelkie chwyty dozwolone. Masa może być podawana w całości lub zblendowana.

Kasza z warzywami
Ciekawą obiadową wariację stanowi kasza z warzywami. Co powiecie na pęczak z pomidorami i szpinakiem? Na patelni smażymy czosnek i ugotowaną kaszę. Po kilku minutach dodajemy świeży szpinak i pomidory (wersja świeża lub suszona). Doprawiamy według smaku.