Andżelika Knop prowadzi blog W zielonej Kuchni. Poleca knedle jaglane ze śliwkami.
Składniki
- woreczek kaszy jaglanej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 6 małych węgierek
Wykonanie
Kaszę jaglaną ugotować według instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie już miękka, przełożyć ją do misy blendera (ważne, aby była jeszcze ciepła), dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie zmiksować. Z otrzymanej masy uformować niewielkie placuszki, na ich środku poukładać połówki wydrylowanych śliwek i zlepić dokładnie, a następnie uformować na kształt kuli. Gotowe knedle gotować około 4 minut we wrzącej wodzie. Knedle podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład polać mlekiem kokosowym.
Zobacz też: Letnie ciasta Piotra Kucharskiego. Sernik z koziego sera, bezglutenowe ciasto z czereśniami i biszkopt ze szpinakiem
Źródło: Dzień Dobry TVN