1 z 7
Przewijaj galerię w dół
Dynia hokkaido to nie tylko okaz zdrowia. Smakuje zwłaszcza...
fot. MelanieMaier/GettyImages

Dynia hokkaido to nie tylko okaz zdrowia. Smakuje zwłaszcza jesienią, gdy zaczyna się na nią sezon. Od innych odmian dyni odróżnia ją wielkość. Najczęściej nie waży więcej niż dwa, góra trzy kilogramy. Do tego ma piękny, intensywny, pomarańczowy kolor.

2 z 7
Dynia hokkaido to wyjątkowo wszechstronne, a przy tym...
fot. timolina/123rf

Dynia hokkaido to wyjątkowo wszechstronne, a przy tym smaczne i zdrowe warzywo. Nadaje się na zupę, danie główne, przekąski i deser.

3 z 7
Zupa dyniowa jesienią smakuje najbardziej. Ma niepowtarzalny...
fot. RitaE (Pixabay.com)

Zupa dyniowa jesienią smakuje najbardziej. Ma niepowtarzalny smak i jest sycąca.

4 z 7
Frytki dyniowe są, według niektórych, o niebo lepsze niż...
fot. Einladung zum Essen (Pixabay.com)

Frytki dyniowe są, według niektórych, o niebo lepsze niż tradycyjne frytki.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna

Drzewo runęło na zaparkowane samochody w Tarnowie. Uszkodzona linia energetyczna

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie

Technik programista, technik gospodarki odpadami. Nowe klasy w technikach w Krakowie

Zobacz również

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

Rektorka Uniwersytetu Ekonomicznego: "Współpraca z biznesem jest kluczowa dla nauki"

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać

AI nie jest zarezerwowane tylko dla wielkich korporacji. Każdy może z niej korzystać