Kotlety mielone z grilla
Składniki:
- 500g mielonego mięsa
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 bułka
- bułka tarta do panierowania
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, następnie odcisnąć.
Cebulę obrać, drobno posiekać, włożyć do miski razem z mięsem i bułką.
Dodać jajko, dokładnie wyrobić.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekane świeże lub suszone zioła, wszystko razem wymieszać.
Dłonie opłukać wodą, wilgotnymi uformować z masy owalne kotlety, obtaczając je w tartej bułce.
Folię aluminiową wysmarować olejem, zawinąć kotlety i piec na grillu około 15 minut, obracając od czasu do czasu.
Podawać z pokrojonymi w kostkę pomidorami i cebulką.