https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kraków. Wielki zlot food trucków w Czyżynach. Smakowity wybór dla mieszkańców

Pog
Od piątku do niedzieli przed Centrum Handlowym Czyżyny trwa festiwal food trucków, które w ostatni weekend kwietnia ponownie zawitają przed centrum handlowe. Na fanów dobrego jedzenia czeka w sumie 12 najlepszych mobilnych restauracji z całej Polski serwujących przysmaki z różnych zakątków świata.

Mieszkańcy mogą spróbować m.in. amerykańskich klasyków, w tym slowfoodowych burgerów lub kanapek z szarpaną wieprzowiną, specjałów kuchni tex-mex np. quesadillas, tortilli, belgijskich frytek, smażonych langoszy, chińskich pierożków gotowanych na parze, zapiekanek czy placków ziemniaczanych. Wielbiciele łakoci znajdą tutaj z kolei gofry bąbelkowe ze słodkimi dodatkami oraz rzemieślnicze lody. Nie zabraknie również dań typu wege!

Jedzenie to nie wszystko! Na terenie festiwalu pojawi się strefa chillout z dmuchańcami dla dzieci, planujemy także niecodzienny konkurs w jedzeniu porcji XXL. Partnerem naszego wydarzenia jest Inwazja FoodTrucków.

Food trucki pojawią się na parkingu CH Czyżyny w piątek w godz. 14.00-22.00, w sobotę w godz. 12.00-22.00 oraz w niedzielę w godzinach 12.00-20.00. Zapraszamy!

Pełna lista food trucków:

  • Kawał Byka - burgery
  • Cyrk na kółkach – kanapki pulled pork
  • Sowia Zwija - tortille
  • Fabryka Frytek- frytki belgijskie
  • Tio Malo – dania kuchni tex-mex
  • Grill Mobil – kuchnie świata
  • Langos Foodtruck - langosze
  • BombeLove – wafle słodkie
  • Mr Piaggio – lody naturalne
  • Zapiekarnia - zapiekanki
  • Plackobus – placki ziemniaczane
  • Dim Sum Truck – pierożki azjatyckie

WIDEO: Krótki wywiad: Dzieci mówią, dzięki czemu poszły do liceum

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

H
Hutas
Polskie foodtrucki są zaprzeczeniem całej idei tego typu przybytków, które, z racji oczywistych ograniczeń kosztów, miały być szybkim i tanim posiłkiem. U nas zjedzenie przy foodtrucku urosło do rangi "wyjścia" na jedzenie, prawie jak do restauracji, gdzie 20-25 zł to minimum, jakie trzeba wydać na jedną osobę. A przy tym mocno wątpliwa jest higiena i jakość dań. Odcinam się od tego.
G
Gość
Magda G.wpadnie,szał minie.
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska