
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler w Bochni odbyły się w marcu 2014 roku w pizzerii „Odnowa” przy u. Białeji. Gessler zaproponowała zmianę nazwy na „Chleb i Sól”. Rewolucja była burzliwa. Znana restauratorka narzekała na panujący w kuchni nieporządek i nieświeże produkty, z których przygotowywano pizzę oraz inne dania. Negatywną bohaterką została jednak jedna z kelnerek - skonfliktowana z resztą pracowników i właścicielką. Dziewczyna krótko po programie przestała tam pracować, a właścicielka restauracji złożyła nawet w jej sprawie zawiadomienie do prokuratury.
Ostatecznie finał rewolucji był jednak udany. W menu pojawiła się m.in. zupa pomidorowa na cielęcinie z lanymi kluskami, kiełbasa biała z cebulką, kaszanka na plastrach boczku, cebuli, z jabłkiem i musztardą rosyjską oraz szeroki wybór kanapek typu ciabatta. Lokalowi przybyło gości. Pizzeria „Chleb i Sól” działała w starym miejscu przez kilka miesięcy, potem przeniosła się na ul. Węgierską. Obecnie lokal jest już zamknięty.

Magda Gessler przeprowadziła "Kuchenne Rewolucje" w Restauracji 1,2,3 (obecnie Stara Łaźnia), której właścicielami są Magdalena i Krzysztof Chuderscy.
Do tej pory restauracja mieszcząca się na Placu Więźniów KL Auschwitz 1 w Tarnowie, utrzymywała się głównie z organizowanych w weekend dancingów.
Początek udziału w „Kuchennych Rewolucjach” nie napawał optymizmem. Żadna z potraw zaserwowanych pierwszego dnia słynnej restauratorce, nie przypadła jej do gustu. Magdę Gessler wzburzył również widok rury do tańca w sali restauracji urzędującej w budynku, z którego w czerwcu 1940 roku w podróż do obozu zagłady wyruszali pierwsi więźniowie KL Auschwitz. „Ukarała” za to właścicieli restauracji, zmuszając ich do zatańczenia w tym miejscu. Kolejne dni rewolucji przebiegały już w świetnej atmosferze. Magda Gessler menu restauracji oparła na specjałach kuchni żydowskiej. Zmieniła też nazwę lokalu na "Starą Łaźnie". Nawiązuje ona do żydowskiej łaźni rytualnej, która na początku XX wieku mieściła się w budynku, w którym teraz jest restauracja. Podczas powtórnej wizyty w restauracji, Magda Gessler stwierdziła, że w "Starej Łaźni" jest najlepsza kuchnia żydowska w Polsce.

Magda Gessler przeprowadziła "Kuchenne Rewolucje" w Restauracji 1,2,3 (obecnie Stara Łaźnia), której właścicielami są Magdalena i Krzysztof Chuderscy.
Do tej pory restauracja mieszcząca się na Placu Więźniów KL Auschwitz 1 w Tarnowie, utrzymywała się głównie z organizowanych w weekend dancingów.
Początek udziału w „Kuchennych Rewolucjach” nie napawał optymizmem. Żadna z potraw zaserwowanych pierwszego dnia słynnej restauratorce, nie przypadła jej do gustu. Magdę Gessler wzburzył również widok rury do tańca w sali restauracji urzędującej w budynku, z którego w czerwcu 1940 roku w podróż do obozu zagłady wyruszali pierwsi więźniowie KL Auschwitz. „Ukarała” za to właścicieli restauracji, zmuszając ich do zatańczenia w tym miejscu. Kolejne dni rewolucji przebiegały już w świetnej atmosferze. Magda Gessler menu restauracji oparła na specjałach kuchni żydowskiej. Zmieniła też nazwę lokalu na "Starą Łaźnie". Nawiązuje ona do żydowskiej łaźni rytualnej, która na początku XX wieku mieściła się w budynku, w którym teraz jest restauracja. Podczas powtórnej wizyty w restauracji, Magda Gessler stwierdziła, że w "Starej Łaźni" jest najlepsza kuchnia żydowska w Polsce.

Magda Gessler przeprowadziła "Kuchenne Rewolucje" w Restauracji 1,2,3 (obecnie Stara Łaźnia), której właścicielami są Magdalena i Krzysztof Chuderscy.
Do tej pory restauracja mieszcząca się na Placu Więźniów KL Auschwitz 1 w Tarnowie, utrzymywała się głównie z organizowanych w weekend dancingów.
Początek udziału w „Kuchennych Rewolucjach” nie napawał optymizmem. Żadna z potraw zaserwowanych pierwszego dnia słynnej restauratorce, nie przypadła jej do gustu. Magdę Gessler wzburzył również widok rury do tańca w sali restauracji urzędującej w budynku, z którego w czerwcu 1940 roku w podróż do obozu zagłady wyruszali pierwsi więźniowie KL Auschwitz. „Ukarała” za to właścicieli restauracji, zmuszając ich do zatańczenia w tym miejscu. Kolejne dni rewolucji przebiegały już w świetnej atmosferze. Magda Gessler menu restauracji oparła na specjałach kuchni żydowskiej. Zmieniła też nazwę lokalu na "Starą Łaźnie". Nawiązuje ona do żydowskiej łaźni rytualnej, która na początku XX wieku mieściła się w budynku, w którym teraz jest restauracja. Podczas powtórnej wizyty w restauracji, Magda Gessler stwierdziła, że w "Starej Łaźni" jest najlepsza kuchnia żydowska w Polsce.