Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Straż Graniczna pomogła dwóm kobietom w ciąży. Obie trafiły do szpitala

Straż Graniczna pomogła dwóm kobietom w ciąży. Obie trafiły do szpitala

Kraków. Pod estakadami na Blich prace zamarły. Nie będzie Parku Kolejowego?

Kraków. Pod estakadami na Blich prace zamarły. Nie będzie Parku Kolejowego?

Polecamy

Mieszkańcy pokazali tym samorządowcom z Podhala czerwone kartki. Rządzili wiele lat

Mieszkańcy pokazali tym samorządowcom z Podhala czerwone kartki. Rządzili wiele lat

Prezes Barcelony może zażądać powtórki meczu z Realem w związku z nieuznanym golem

Prezes Barcelony może zażądać powtórki meczu z Realem w związku z nieuznanym golem

Znów utrudnienia w tunelu tramwajowym Trasy Łagiewnickiej

Znów utrudnienia w tunelu tramwajowym Trasy Łagiewnickiej