Głosowanie zakończone
Plebiscyt: MISTRZOWIE SMAKU

Wybieramy Mistrza Smaku Polski 2023

Gotuje od 16-tego roku życia, odkąd zacząłem naukę w Technikum Gastronomicznym. Pracowałem w kilku ekskluzywnych restauracjach po zajęciach, w weekendy oraz w wakacje. Wtedy już wiedziałem, że to jest to, co chce w życiu robić i wcale nie przeraziła mnie praca po 15-16 godzin dziennie.Po skończonej szkole zdobywałem doświadczenie na wielu stanowiskach od pomocnika kucharza do zastępcy Szefa. Postanowiłem podnieść swoje kwalifikacje i wyjechać do Anglii. Pracowałem tam w kilku ekskluzywnych restauracjach i hotelach na świeżych, znakomitych i wtedy mu nieznajomych produktach.Po powrocie do Polski podjąłem współpracę z Restauracją Stara Rzeźnia, następnie pracowałem jako Sous Chef w Grand Park Hotelu. Pracowałem również jako szef kuchni Hotelu Novotel.Obecnie jestem kucharzem reprezentacji Pogoń Szczecin.Praca w kuchni to moja pasja i sposób na życie. Preferuje kuchnię polską połączoną z francuską - nowoczesną, fusion, fine dinning oraz molekularną. Wyróżnia mnie przede wszystkim pomysłowość, charyzma i spojrzenie na kuchnię od innej perspektywy.