W niedzielę smakosze mają ostatnią szansę na spróbowanie festiwalowej kuchni. Od godziny 10 będą pokazy gotowania i degustacja. O 10.10 rozpocznie się koncert zespołu Motylska & Bolek. O 13.30 usłyszymy Time For Funk.
Rozstrzygnięcie konkursu i plebiscytu "Małopolski Smak" oraz wręczenie nagród przez marszałka województwa małopolskiego odbędzie się o godz. 16.30. Aby wziąć udział w konkursie, trzeba przedstawić potrawę lub produkt spożywczy własnej produkcji w odpowiedniej kategorii. W zeszłym roku Grand Prix otrzymały Zakłady Mięsne Elimex z Młoszowej za "Mięsiwo z pieca". W tym roku w walce o tytuł zmierzą się m.in. miód nektarowo-spadziowy, twarożek rzuchowski, wędzony ekologiczny udziec z indyka, kiełbasa z fasoli Piękny Jaś, pasztet z bobu z dodatkiem sosów, czy razowiec lipnicki.