
Adam Bartczak, Restauracja Pod Wawelem, Kraków
Kategoria: Menedżer Gastronomii Roku
W pracy menedżera lubi, kiedy jest w stanie sprawić, że ludzie są szczęśliwi i zadowoleni. Nasz lider Adam Bartczak minusów swojej pracy nie jest w stanie wymienić. - Zawsze podejmuję takie wyzwania, aby przekuć to w coś dobrego. Uwielbiam mój zespół i ludzi, z którymi pracuję, którzy są najważniejsi, bo praca w gastronomi to praca dla zespołu. Jednostka ma małe szanse – mówi pan Adam.
Jakiej rady mógłby udzielić osobom rozpoczynającym karierę w gastronomii? Traktować swoją pracę jako sposób na życie, nie tylko jako biznes i zarobek. Jego planem na przyszłość jest kontynuacja pracy w obecnym zespole, który budują od lat.

Karczma u Walusia, Krynica-Zdrój, Piłsudskiego 10/1
Kategoria: Restauracja Roku
Karczma u Walusia to rodzinna restauracja prowadzona od ponad 25 lat. „Miejsce to jest połączeniem miłości do miasta Krynicy i ludzi. W kuchni inspirujemy się daniami, które nasi przodkowie kultywowali na co dzień. Mamy nadzieje, że doświadczając tych smaków, przeniosą się Państwo do kulinarnej Krynicy-Zdrój sprzed wielu, wielu lat... Kładziemy mocny nacisk na naturalne i zdrowe składniki. Wszystko wykonujemy od podstaw samodzielnie” - opisują.