5 z 7
Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest...
fot. unsplash.com/Ray Shrewsberry

Kiszenie i kwaszenie

Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest zamiana cukru na kwas mlekowy. Metodą tą utrwalamy szereg produktów sezonowych, najpopularniejszymi kiszonymi warzywami są kapusta i ogórki.

6 z 7
Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą....
fot. unsplash.com/Alex Guillaume

Suszenie żywności

Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą. Celem jest pożycie się większości wody z produktu, co przedłuża się jego trwałość oraz zachowane zostają cenne właściwości odżywcze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Rowerzystom nie straszna ulewa. Błotnisty Rajd Rowerowy Kryspinów - Trzebinia

Rowerzystom nie straszna ulewa. Błotnisty Rajd Rowerowy Kryspinów - Trzebinia

Pożar w Tarnowie. Z ogniem walczą duże siły straży

Pożar w Tarnowie. Z ogniem walczą duże siły straży

Polecamy

Galeria Kazimierz świętuje 20-lecie. Można wygrać wycieczkę do Dubaju

Galeria Kazimierz świętuje 20-lecie. Można wygrać wycieczkę do Dubaju

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią

Co za mecz Hutnika! Aż osiem goli w hitowym starciu z Polonią

Kibice Hutnika wspierali drużynę w meczu z Polonią. Emocje były do końca

Kibice Hutnika wspierali drużynę w meczu z Polonią. Emocje były do końca