5 z 7
Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest...
fot. unsplash.com/Ray Shrewsberry

Kiszenie i kwaszenie

Przygotowywanie kiszonek i kwaszenie to proces, jakim jest zamiana cukru na kwas mlekowy. Metodą tą utrwalamy szereg produktów sezonowych, najpopularniejszymi kiszonymi warzywami są kapusta i ogórki.

6 z 7
Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą....
fot. unsplash.com/Alex Guillaume

Suszenie żywności

Suszenie żywności jest bardzo starą i czasochłonną metodą. Celem jest pożycie się większości wody z produktu, co przedłuża się jego trwałość oraz zachowane zostają cenne właściwości odżywcze.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Cracovia pokazała, że nie jest z nią tak źle. Zwycięstwo zapewnił jej Chorwat

Cracovia pokazała, że nie jest z nią tak źle. Zwycięstwo zapewnił jej Chorwat

"Sadzonka za surowce wtórne". Dawaliśmy kwiaty i inne gadżety za elektrośmieci

"Sadzonka za surowce wtórne". Dawaliśmy kwiaty i inne gadżety za elektrośmieci

Polecamy

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Sandecja lepsza w derbach Małopolski. Lider stracił jednak snajpera

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Na Wiktorówkach odsłonięto tablicę z okazji 150-lecia przewodnictwa tatrzańskiego

Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada

NASZA AKCJA
Rekordowa edycja naszej ekologicznej akcji w Centrum Serenada