
Przez pewien czas firma Huzar zajmowała się także produkcją mocnych alkoholi, jako Wytwórnia Wódek i Likierów Huzar – marek własnych oraz private labels. Produkowali wódki czyste zbożowe Parzenica i Grasshoper, Parzenicę Miodową (38%) czy śliwowicę w kilku odmianach. info huzar.pl

Ekologiczne wino owocowe wzmocnione ekologiczną okowitą. Produkowane przez Tłocznię Maurer z gminy Łącko

Pilsweizer zapoczątkował linię piw lokalnych w maju 2015 r. piwem Zakopiańczyk, a następnie do końca ub.r. poszerzył ją wprowadzając marki: Piwniczańskie, Sądeckie oraz Zakopiańczyk Miód Malina. Już w 2016 r. do tej linii produktowej dołączyło w portfolio browaru piwo Gorlickie. Przy projektach piw lokalnych Browar Pilsweizer współpracuje zarówno z lokalnymi sklepami, jak i odbiorcami z kanału HoReCa, czyli hotelami, restauracjami czy pubami działającymi na danym obszarze.

Gospodarstwo "Sądecki Bartnik" w Stróżach, zajmuje się dystrybucją miodów pitnych wyprodukowanych na bazie własnych surowców. Oferuje ona 9 rodzajów tego trunku: trójniaki - "Kozacki", "Litewski", "Rycerski" i "Kapucyn"; dwójniaki "Bartnik", "Kasztel Niedzicki", "Zbyszko" i "Maćko" oraz półtorak - "Chrobry". Właściciele "Sądeckiego Bartnika", Anna i Janusz Kasztelewiczowie, po staropolsku witają swych gości miodem pitnym.