2 z 6
Poprzednie
Następne
Obniż cholesterol o 10 procent z jadłospisem 1500 kcal [PRZEPISY]
ŚNIADANIE I – 340 kcal
Owsianka z jogurtem naturalnym, płatkami migdałów, gruszką i mandarynką
Składniki:
3 łyżki płatków owsianych (45 g)
1 łyżka migdałów (10 g)
1 mała mandarynka (50 g)
1/3 małej gruszki (30 g)
1 opakowanie jogurtu naturalnego 2% tł. (150 ml)
Wykonanie:
Przygotowanie śniadania rozpocznij od dokładnego umycia owoców – następnie osusz je, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę).
Do miseczki przełóż jogurt. Dorzuć przygotowane owoce – gruszkę i mandarynkę, a następnie płatki owsiane. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Tak przygotowany jogurt z owocami, posyp z wierzchu płatkami migdałów.