Ostrzeżenie GIS z 22.04: „Jaja na śniadanie” AP Zamarski, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt.. Czy masz to w domu?

N360
N360
Stwierdzenie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych
Stwierdzenie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych Główny Inspektorat Sanitarny
Sprawdzamy regularnie ogłoszenia GIS. W czwartek, 22.04 pojawiło się nowe ostrzeżenie - Stwierdzenie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych. Dla bezpieczeństwa swojego i swoich bliskich zapoznaj się z nim. Pamiętaj, że ostrzeżenia GIS dotyczą zawsze określonych produktów lub ich partii, dlatego zwróć uwagę na te informacje.

Ostrzeżenie GIS 22.04: „Jaja na śniadanie” AP Zamarski, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt.

Zagrożenie

Na podstawie badań przeprowadzonych przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono obecność pałeczek Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj określonych poniżej (opakowania po 10 sztuk). Inspekcja Weterynaryjna poinformowała, że po analizie ryzyka jaja świeże kl. L i M pakowane po 30 szt., z tą samą datą minimalnej trwałości, również zostały zakwalifikowane do wycofania z rynku
Spożycie produktu bez właściwej obróbki termicznej lub możliwe przeniesienie bakterii z jaj na inne powierzchnie, może prowadzić do zakażenia człowieka i wystąpienia salmonellozy.

Szczegóły dotyczące produktu

  • Nazwa produktu: „Jaja na śniadanie” AP Zamarski, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt.
    Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
    Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301

Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901

  • Nazwa produktu: Jaja świeże, klasa A, kategoria wagowa L, 30 szt.
    Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
    Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301

Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901

  • Nazwa produktu: Jaja świeże, klasa A, kategoria wagowa M, 30 szt.
    Najlepiej spożyć przed: 08.05.2021
    Kod na skorupkach jaj: 3PL24031301

Producent: Gospodarstwo Rolno-Hodowlane ul. Cieszyńska 89, 43-419 Zamarski nr zakładu pakowania jaj PL-24035901

To powinno Cię zainteresować

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Stwierdzenie Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj konsumpcyjnych

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegos produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Pierwsza Komunia Święta

Zwierzęta też potrafią się śmiać

Wideo

Materiał oryginalny: Ostrzeżenie GIS z 22.04: „Jaja na śniadanie” AP Zamarski, klasa A, kategoria wagowa L, 10 szt.. Czy masz to w domu? - Polska Times

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie