MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5...
fot. unsplash.com

Oto przepisy na wigilię z książki kucharskiej z 1910 r. Karp smażony, krem ponczowy i barszcz czerwony z uszkami

Barszcz wigilijny

„Nastawić na smak dużo włoszczyzny, dwie pieczone cebule, 5 dkg grzybów suszonych i kilka buraków ćwikłowych. Gdy smak nagotowany, zalać go barszczem, wrzucić poszatkowane drobno buraki, zaprawić rumianą zaprażką z dużej łyżki masła z mąką, zagotować, posolić i dodać cukru do smaku. Do wazy włożyć osobno ugotowane na wodzie uszka z grzybków”.

Zobacz również

Co za emocje! Koszykarze 3x3 wywalczyli kwalifikację na igrzyska olimpijskie!

Co za emocje! Koszykarze 3x3 wywalczyli kwalifikację na igrzyska olimpijskie!

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Co za weekend Wieczystej! Rezerwy też wywalczyły awans

Polecamy

Prace wybitnych twórców grafiki z całego świata przyjadą do Krakowa

Prace wybitnych twórców grafiki z całego świata przyjadą do Krakowa

Usłyszane po meczu Gromca z Rajskiem. Sytuacji sporo, gol tylko jeden. WIDEO

Usłyszane po meczu Gromca z Rajskiem. Sytuacji sporo, gol tylko jeden. WIDEO

Usłyszane po meczu Zgody Malec z Hejnałem Kęty. Piękne słowa Mikołaja Herzyka. WIDEO

Usłyszane po meczu Zgody Malec z Hejnałem Kęty. Piękne słowa Mikołaja Herzyka. WIDEO