
Poncz
W gorącym biszkopcie zrób dziurki (możesz użyć końca tłuczka lub drewnianej łyżki) w odstępach około 2 cm.

Poncz - składniki i wykonanie
Następnie przygotuj poncz. Składniki:
3 łyżki kakao
80 g masła
100 ml wódki lub nalewki wiśniowej
2 łyżki cukru pudru
100 ml wody
Wszystkie składniki, poza alkoholem umieść w rondelku i dokładnie wymieszaj i zagotuj. Następnie dodaj do nich alkohol. Tak przygotowaną masę rozlej na wierzchu biszkoptu. Na tej warstwie można rozłożyć równomiernie wiśnie z nalewki.

Warstwa śmietanowa
Składniki:
- 1 litr śmietany 36%
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 3 łyżeczki żelatyny
Śmietankę ubij z cukrem, a następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie wymieszaj i wylej na biszkopt w blaszce. Wstaw do lodówki.

Polewa
Rozpuść w rondelku mleczną czekoladę z łyżką masła i czterema łyżkami śmietanki 36%
Poczekaj aż polewa przestygnie i wylej na wierzch ciasta. Schładzaj przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.
Smacznego!