1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay
Chcesz zaskoczyć gości oryginalnym ciastem - zarówno jego smak, jak i nazwa mocno intrygują. Wypróbujcie nasz sprawdzony przepis.
2 z 9

fot. pixabay
Składniki na biszkopt
- 7 jaj
- 7 łyżek cukru
- 3 łyżki mąki tortowej
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka octu winnego
3 z 9

fot. pixabay
Wykonanie
Najpierw ubij białka mikserem, stopniowo dodawaj cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ocet.
4 z 9

fot. pixabay
Pieczenie
Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto upiecz w brytfannie o wymiarach 20 x 36, przez około 45 minut, bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni.