![Naleśniki z brokułami i serkiem chrzanowym Koła Gospodyń...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/47/db/5c6308069b063_o_large.jpg)
Pomysł na naleśniki. TOP 12 przepisów na naleśniki naszych Czytelników. Na słono i na słodko [PRZEPISY]
Naleśniki z brokułami i serkiem chrzanowym Koła Gospodyń Wiejskich w Broszkowicach
Składniki
300 g maki pszennej
2 jajka
1/2 szklanki oleju
400 ml mleka
200 g szynki parmeńskiej
200 g łososia wędzonego
natka pietruszki lub szczypior
200 g różyczek brokuła (sparzone wcześniej)
400 g serków chrzanowych
4 plastry papryki marynowanej
3 łyżki chrzanu
Wykonanie
W misce wymieszać mąkę, mleko, jajka, 2 łyżki oleju i posiekaną natkę pietruszki lub szczypior. Na patelnie wlać odrobinę oleju. Na rozgrzanym oleju rozprowadzić ciasto przekręcając patelnie na boki. Nadmiar ciasta usunąć.
Usmażyć w ten sposób 10-12 naleśników. Na zimne naleśniki nałożyć grubą warstwę sera (wymieszanego wcześniej z chrzanem). Na ser nałożyć małe różyczki brokuła, pokrojoną w kostkę paprykę oraz plaster szynki parmeńskiej lub łososia. Tak przygotowanego naleśnika zrolować zawijając brzegi do środka. Gotowe naleśniki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.