1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy naszych...
fot. Aleksandra Faiks

Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy naszych Czytelników na rewelacyjne przekąski.

2 z 12
Tartaletki z kremem łososiowym Justyny Kalemby...
fot. archiwum

Tartaletki z kremem łososiowym Justyny Kalemby

Składniki
20 dag wędzonego łososia
20 dag serka śmietankowego
łyżka masła
pół pęczka cebulki dymki
sól i pieprz
tartaletki z kruchego ciasta

Wykonanie

Łososia drobno pokroić i wymieszać z masłem oraz serkiem. Dodać drobno posiekaną cebulkę, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Przy pomocy szprycy cukierniczej kremem wypełnić tartaletki.

3 z 12
Rybne kuleczki Pauliny Nosek...
fot. Paulina Nosek

Rybne kuleczki Pauliny Nosek

Składniki
wędzona makrela
50 g sera feta
czerwona cebula
4 łyżki kukurydzy
łyżeczka czosnku niedźwiedziego
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
opakowanie ulubionych chipsów

Wykonanie

Z makreli ściągnąć skórę, wyciągnąć kręgosłup i oddzielić ości od mięsa. 
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę, fetę, czosnek niedźwiedzi oraz pieprz. Zgnieść widelcem łącząc wszystkie składniki.
Z farszu formować niewielkie kuleczki.
Na talerzu ułożyć chipsy, na każdy położyć kuleczkę i posypać pokruszonymi chipsami.

4 z 12
Włoskie pizzerinki z kiełbasą i warzywami na patelnię...
fot. Aleksandra Faiks

Włoskie pizzerinki z kiełbasą i warzywami na patelnię Aleksandry Faiks

Składniki
40 dag mąki
40 g drożdży
200 ml ciepłej wody
olej
pół paczki warzyw na patelnię
15 dag sera żółtego
15 dag kiełbasy wiejskiej
15 dag szynki
100 ml przecieru pomidorowego domowego pomieszanego z koncentratem w małej puszce
cebula
zioła prowansalskie, pieprz, sól

Wykonanie

Zagnieść mąkę z rozdrobnionymi drożdżami, ciepłą wodą, szczyptą soli i 2 łyżkami oleju. Odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Warzywa podsmażyć na patelni. Pokroić pozostałe składniki, a gotowe warzywa odsączyć z oleju. Ciasto podzielić na 5 części, uformować pizzerinki. Posmarować sosem pomidorowym (zmieszany domowy przecier z koncentratem, pieprzem i ziołami prowansalskimi). Następnie ułożyć trochę sera, na to warzywa, szynkę, kiełbasę i znowu ser. Piec 15 minut w 180 stopniach, ostatnie 5 minut z termoobiegiem

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Prezydent Krakowa powołał specjalny zespół do spraw remontu mostu Grunwaldzkiego

Prezydent Krakowa powołał specjalny zespół do spraw remontu mostu Grunwaldzkiego

Znamy zwycięzców Digital Dragons Awards

Znamy zwycięzców Digital Dragons Awards

Jest! Zupełnie nowy przystanek tramwajowy w Nowej Hucie

Jest! Zupełnie nowy przystanek tramwajowy w Nowej Hucie

Zobacz również

Całoroczny kalendarz alergika. Masz te objawy? Sprawdź, co i kiedy pyli

Całoroczny kalendarz alergika. Masz te objawy? Sprawdź, co i kiedy pyli

Te antyki są poszukiwane. To prawdziwe perełki. Mogą kosztować krocie

Te antyki są poszukiwane. To prawdziwe perełki. Mogą kosztować krocie