1 z 12
Przewijaj galerię w dół
Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy naszych...
fot. Aleksandra Faiks

Kliknijcie w galerię i zobaczcie przepisy naszych Czytelników na rewelacyjne przekąski.

2 z 12
Tartaletki z kremem łososiowym Justyny Kalemby...
fot. archiwum

Tartaletki z kremem łososiowym Justyny Kalemby

Składniki
20 dag wędzonego łososia
20 dag serka śmietankowego
łyżka masła
pół pęczka cebulki dymki
sól i pieprz
tartaletki z kruchego ciasta

Wykonanie

Łososia drobno pokroić i wymieszać z masłem oraz serkiem. Dodać drobno posiekaną cebulkę, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Przy pomocy szprycy cukierniczej kremem wypełnić tartaletki.

3 z 12
Rybne kuleczki Pauliny Nosek...
fot. Paulina Nosek

Rybne kuleczki Pauliny Nosek

Składniki
wędzona makrela
50 g sera feta
czerwona cebula
4 łyżki kukurydzy
łyżeczka czosnku niedźwiedziego
szczypta świeżo zmielonego pieprzu
opakowanie ulubionych chipsów

Wykonanie

Z makreli ściągnąć skórę, wyciągnąć kręgosłup i oddzielić ości od mięsa. 
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, kukurydzę, fetę, czosnek niedźwiedzi oraz pieprz. Zgnieść widelcem łącząc wszystkie składniki.
Z farszu formować niewielkie kuleczki.
Na talerzu ułożyć chipsy, na każdy położyć kuleczkę i posypać pokruszonymi chipsami.

4 z 12
Włoskie pizzerinki z kiełbasą i warzywami na patelnię...
fot. Aleksandra Faiks

Włoskie pizzerinki z kiełbasą i warzywami na patelnię Aleksandry Faiks

Składniki
40 dag mąki
40 g drożdży
200 ml ciepłej wody
olej
pół paczki warzyw na patelnię
15 dag sera żółtego
15 dag kiełbasy wiejskiej
15 dag szynki
100 ml przecieru pomidorowego domowego pomieszanego z koncentratem w małej puszce
cebula
zioła prowansalskie, pieprz, sól

Wykonanie

Zagnieść mąkę z rozdrobnionymi drożdżami, ciepłą wodą, szczyptą soli i 2 łyżkami oleju. Odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Warzywa podsmażyć na patelni. Pokroić pozostałe składniki, a gotowe warzywa odsączyć z oleju. Ciasto podzielić na 5 części, uformować pizzerinki. Posmarować sosem pomidorowym (zmieszany domowy przecier z koncentratem, pieprzem i ziołami prowansalskimi). Następnie ułożyć trochę sera, na to warzywa, szynkę, kiełbasę i znowu ser. Piec 15 minut w 180 stopniach, ostatnie 5 minut z termoobiegiem

Pozostało jeszcze 7 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Kibice Cracovii w Lublinie. Mieli powody do radości

Kibice Cracovii w Lublinie. Mieli powody do radości

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

Edyta Górniak, Roxie Węgiel i inne gwiazdy wzięły udział w Symfonii Miłosierdzia

Edyta Górniak, Roxie Węgiel i inne gwiazdy wzięły udział w Symfonii Miłosierdzia

Zobacz również

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

Kraków w żałobie? Tak wyglądał Rynek w dniu pogrzebu papieża. Jedna wielka impreza

I liga koszykarek. Niezła zaliczka Wisły CanPack w meczu o trzecie miejsce

I liga koszykarek. Niezła zaliczka Wisły CanPack w meczu o trzecie miejsce