Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry...
fot. 123 rf

Porzeczki. TOP 10 deserów z porzeczkami naszych Czytelników [PRZEPISY]

Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek Marty Góry

Składniki
1 kg porzeczek czarnych lub czerwonych
1,5 szklanki zimnej wody
1 kg cukru

Wykonanie
Porzeczki opłukać i obrać z szypułek. Dodać wodę, zagotować i gotować ok.10 minut. Odcedzić na sicie naciskając, aby uzyskać jak najwięcej soku.
Sok wyciśnięty z porzeczek zagotować, dodać 1 kg cukru na 1 litr soku gotować jeszcze 10 minut (czarne porzeczki) lub 20 minut (czerwone porzeczki). Całość jest płynna. Wlać do wyparzonych słoików, zakręcić, postawić do góry dnem aż wystygną ( można też zapasteryzować).

Zobacz również

Janusz Korwin-Mikke ze Śląska będzie kandydował do PE. Z Bezpartyjnych Samorządowców

Janusz Korwin-Mikke ze Śląska będzie kandydował do PE. Z Bezpartyjnych Samorządowców

Kto do Europarlamentu z Lubuskiego? Zobacz listę kandydatów

NOWE
Kto do Europarlamentu z Lubuskiego? Zobacz listę kandydatów

Polecamy

Boom na ogródki działkowe w Krakowie trwa. Ile trzeba zapłacić za skrawek zieleni?

Boom na ogródki działkowe w Krakowie trwa. Ile trzeba zapłacić za skrawek zieleni?

Jeden z pociągów, wiozący kibiców Wisły na finał Pucharu Polski utknął

AKTUALIZACJA
Jeden z pociągów, wiozący kibiców Wisły na finał Pucharu Polski utknął

Jesteś po 40-tce? To ostatni dzwonek, by niskim kosztem zadbać o wysoką emeryturę

Jesteś po 40-tce? To ostatni dzwonek, by niskim kosztem zadbać o wysoką emeryturę