Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka...

Przekąski do piwa. TOP 10 przekąsek naszych Czytelników do piwa i na imprezę [PRZEPISY]

Ogórki faszerowane pastą z tuńczyka

Składniki
2 puszki tuńczyka w zalewie własnej (170 g)
4 ogórki zielone
80g śliwek kalifornijskich
2 małe papryczki chilli
1 cytryna
1 mała czerwona cebula
1/2 pęczka kolendry
2 łyżki jogurtu naturalnego
1-2 łyżek majonezu
sól i pieprz do smaku

Wykonanie
Śliwki kalifornijskie, czerwoną cebulę oraz kolendrę drobno posiekać (część pozostawić do dekoracji), przełozyć do większej miski. Tuńczyka otworzyć, odciedzić i dodać do miski.
Papryczki chilli drobno posiekać, połowę dodać do miski, połowę zostawić do dekoracji. Cytrynę dokładnie umyć, osuszyć. Zetrzeć skórkę z całej cytryny (kilka skórek zostawić do dekoracji), wycisnąć 2 łyżki soku, całość dać do miski. Wymieszać składniki w misce, dodać jogurt naturalny i majonez, całość dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Umyte i osuszone ogórki pokroić na 2 cm odcinki, górę każdego ogórka lekko wydrążyć, powstanie miejsce na pastę tuńczykową. Na tak przygotowane ogórki nakładać pastę tuńczykową, górę udekorować posiekaną kolendrą i chilli oraz skórką z cytryny.

Zobacz również

Uroczyste pożegnanie maturzystów "Czarnieckiego" we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Uroczyste pożegnanie maturzystów "Czarnieckiego" we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Gwiazdor ma porażenie, ale mimo tego trafia jak szalony

Gwiazdor ma porażenie, ale mimo tego trafia jak szalony

Polecamy

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

O TYM SIĘ MÓWI
Złoty na huśtawce, czyli miłej majówki

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?

ME w judo. Polacy bez sukcesów w drugim dniu zmagań. Jak wygląda ranking olimpijski?