MKTG SR - pasek na kartach artykułów
7 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marynowane brokuły Dagmary Wodnickiej...
fot. pixabay.com

Przetwory na zimę. 7 propozycji naszych Czytelników na domowe przetwory [PRZEPISY]

Marynowane brokuły Dagmary Wodnickiej

Składniki

1 kg brokułów (krótko obcięte kwiatostany)
2 i 1/2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 6 proc.
3 łyżeczki soli

Wykonanie

Kwiatostany brokułów opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i gotować 3 minuty. Od razu schłodzić w zimnej wodzie. Ułożyć w słojach. Wodę zagotować z octem i solą. Gorącą zalewą zalać brokuły. Pasteryzować 15-20 minut.
Tak przyrządzone brokuły są doskonałym dodatkiem do sałatek warzywnych czy mięs.

Zobacz również

Najdłuższy mecz w historii Enea Poznań Open! Co tam się wydarzyło?

Najdłuższy mecz w historii Enea Poznań Open! Co tam się wydarzyło?

Legia Warszawa kupi nowego napastnika? Ma 175 goli na koncie

Legia Warszawa kupi nowego napastnika? Ma 175 goli na koncie

Polecamy

Jarosław Pieprzyca: Najpiękniejszy sen to zobaczenie Puszczy w Niepołomicach

Jarosław Pieprzyca: Najpiękniejszy sen to zobaczenie Puszczy w Niepołomicach

Geotermia w Szaflarach. Wiertło zatrzymało się na sześciu kilometrach. Co dalej?

Geotermia w Szaflarach. Wiertło zatrzymało się na sześciu kilometrach. Co dalej?

Poprad Muszyna wytrzymał presję wyniku w meczu w Oświęcimiu przeciwko Unii. WIDEO

Poprad Muszyna wytrzymał presję wyniku w meczu w Oświęcimiu przeciwko Unii. WIDEO