MKTG SR - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marynowana fasolka szparagowa na zimę do słoika...
fot. Katarzyna Jaworek

Przetwory. Sałatki na zimę do słoika. TOP 10 sprawdzonych przepisów naszych Czytelników

Marynowana fasolka szparagowa na zimę do słoika

Składniki (na 10 słoiczków 330 ml)
1,5 kg fasolki szparagowej
kilka gałązek kwiatu kopru
ziarna pieprzu
liście laurowe
ziele angielskie
gorczyca
10 ząbków czosnku

Składniki na zalewę
2 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
2 łyżki cukru
1/2 łyżki soli

Wykonanie
Fasolkę obciąć na końcach i gotować 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. 
Do każdego ze słoików włożyć po gałązce kopru, kilka ziaren pieprzu, listek laurowy, ziele angielskie, ząbek czosnku oraz odrobinę gorczycy. W słoikach ułożyć obgotowaną fasolkę. 
Z podanych składników zagotować zalewę. Gorącą zalewą zalać fasolkę w słoikach. Słoiki zakręcić. Pasteryzować 15 minut. 
Przepis Katarzyny Jaworek

Zobacz również

Lechia już gotowa na derby z Arką. Grabowski: Jesteśmy pewni siebie

NOWE
Lechia już gotowa na derby z Arką. Grabowski: Jesteśmy pewni siebie

Kaskaderzy, akrobaci i iluzjoniści. Cyrk Korona wystąpi w Starachowicach

Kaskaderzy, akrobaci i iluzjoniści. Cyrk Korona wystąpi w Starachowicach

Polecamy

Ruszyły kwalifikacje olimpijskie w tenisie stołowym. Jak spisują się Polacy?

Ruszyły kwalifikacje olimpijskie w tenisie stołowym. Jak spisują się Polacy?

Wiślanie Jaśkowice - KS Wiązownica. Dobra druga połowa i jest wygrana

Wiślanie Jaśkowice - KS Wiązownica. Dobra druga połowa i jest wygrana

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem