Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
GULASZ Z DZIKA...
fot. P. Kurnyta - Ciapała, arch. Starostwo Powiatowe Nowy Sacz

Sądecczyzna. Przysmaki kuchni regionalnej czyli z jakich potraw słynie nasz region. Próbowaliście je kiedyś?

GULASZ Z DZIKA
Sądeckie lasy obfitują w różną zwierzynę. Potraw z dziczyzny można m.in. spróbować na konkursie kulinarnym „Dzikie smaki Sądęccyzny". Przed pieczeniem i smażeniem mięso dzika warto wcześniej zamarynować. Bardzo dobrze nadaje się do tego mieszanka owoców jałowca, oliwy, czosnku, suszonych śliwek i octu winnego.

Zobacz również

Uroczystości 3 Maja we Wrocławiu. Zobaczcie nasze zdjęcia.

Uroczystości 3 Maja we Wrocławiu. Zobaczcie nasze zdjęcia.

Miejska Konserwator Zabytków: Nie wyobrażam sobie, by Arsenał miał zniknąć

Miejska Konserwator Zabytków: Nie wyobrażam sobie, by Arsenał miał zniknąć

Polecamy

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki

Zacięty mecz Zielińskiego i Nysa w Madrycie! Zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki

Poważny wypadek w Jazowsku. Motocyklista z obrażeniami

Poważny wypadek w Jazowsku. Motocyklista z obrażeniami

Wyjąć więcej, niż się włożyło? To sztuka...

Wyjąć więcej, niż się włożyło? To sztuka...