https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sądecczyzna. Przysmaki kuchni regionalnej czyli z jakich potraw słynie nasz region. Próbowaliście je kiedyś?

Tatiana Biela
Sądeczanki  od wieków wiedzą, jak zdrowo i smacznie gotować
Sądeczanki od wieków wiedzą, jak zdrowo i smacznie gotować Tatiana Biela, Damian Radziak
Kuchnia każdego regionu stanowi o jego wyjątkowości i specyfice. Sądecczyzna także może się pochwalić wspaniałymi potrawami regionalnymi, łączącymi w sobie tradycję różnych grup zamieszkujących ten teren od stuleci. Można w nich znaleźć wpływy góralskie, węgierskie i rusinskie, a także żydowskie i niemieckie. Żurek tęgoborski, placek ryterski, kukiełka podegrodzka ... Znacie te smaki? Poniżej prezentujemy najbardziej charakterystyczne potrawy dla Sądecczyzny. Zapraszamy do obejrzenia naszej galerii zdjęć.

FLESZ - Policyjna grupa Speed namierzyła „piratów drogowych”

od 16 lat

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE

Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Za duże na MŚP, za małe na korporację. Unia stworzy nową kategorię firm

Za duże na MŚP, za małe na korporację. Unia stworzy nową kategorię firm

Metropolita krakowski z wizytą w Rzymie. Wiadomo, z kim się spotkał

Metropolita krakowski z wizytą w Rzymie. Wiadomo, z kim się spotkał

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska