
Papryczki
Sposób 1 – Za pomocą noża
1. Umyte papryczki pozbawiamy szypułek,
2. ZAWSZE W RĘKAWICZKACH kroimy papryczki w plastry lub w ćwiartki. Robimy to by ograniczyć do minimum warunki do tego, aby zatrzymać w warzywach małe kieszonki i bąbelki powietrza po zalaniu solanką,
3. Czosnek gnieciemy, nasadą dłoni lub bokiem noża kuchennego – chcemy wydostać z czosnku olejki i allicynę odpowiedzialną za jego aromat,
4. Papryczki i czosnek wkładamy do słoika,
5. Wszystko dociskamy i zalewamy solanką, aż do zakrycia
6. Wkładamy docisk
7. Nakręcamy nakrętką z rurką
8. Rurkę zalewamy resztą solanki

Wietnamskie kiszonki
Na zdjęciu są typowe wietnamskie kiszonki i koreańskie kimchi z kapusty pekińskiej. Robi je pochodząca z Wietnamu Hao Do, która mieszka z Warszawy

Mix warzywny
Kalafior, rzodkiewka, marchew, papryka czerwona oraz czosnek

Soki z kiszonek
Tutaj mamy zakiszone cytryny, buraki, ogórki i marchewki.