Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Oto najsłynniejsze okno w Tatrach - Okno Pawlikowskiego. To najlepsze miejsce na fotę

NOWE
Oto najsłynniejsze okno w Tatrach - Okno Pawlikowskiego. To najlepsze miejsce na fotę

Remont ulicy Kolejowej w Kolnie idzie pełną parą

Remont ulicy Kolejowej w Kolnie idzie pełną parą

Polecamy

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Czy ZUS jest otwarty w czwartek 2 maja?

Pożegnanie dr. n. med. Krzysztofa Czarnobilskiego

PLUS
Pożegnanie dr. n. med. Krzysztofa Czarnobilskiego

Komiksowy świat Szłapy. Superbohater mieszka w Krakowie

PLUS
Komiksowy świat Szłapy. Superbohater mieszka w Krakowie