Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby...
fot. pixabay.com

Szpinak - przepisy. TOP 10 dań ze szpinakiem naszych Czytelników [PRZEPISY]

Tradycyjny szpinak zasmażany Justyny Kalemby

Składniki

opakowanie mrożonego szpinaku
kilka ząbków czosnku
masło
mąka
śmietana
sól

Wykonanie

Szpinak rozmrozić i zagotować. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól do smaku. Na patelni rozpuścić łyżkę masła, dodać mąkę i zasmażką zagęścić szpinak. Do szpinaku dodać 2-3 łyżki kwaśnej śmietany. Spróbować, ewentualnie dodać jeszcze czosnku i soli. Tak przygotowany szpinak wyśmienicie smakuje z jajkiem i ziemniakami.

Zobacz również

Elbląg: Wieża widokowa katedry udostępniona zwiedzającym

Elbląg: Wieża widokowa katedry udostępniona zwiedzającym

Od 1 maja zmiany komendantów w Komendzie Miejskiej Policji w Bydgoszczy i Toruniu

Od 1 maja zmiany komendantów w Komendzie Miejskiej Policji w Bydgoszczy i Toruniu

Polecamy

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''

Anna Lewandowska otwiera biznes. "Cały czas nie mogę w to uwierzyć''

Zmodernizują DK 28. Ogłoszono kolejne dwa przetargi. To niemal 38 km

Zmodernizują DK 28. Ogłoszono kolejne dwa przetargi. To niemal 38 km

Mapa zagrożeń doprowadziła policjantów do poszukiwanego listem gończym

Mapa zagrożeń doprowadziła policjantów do poszukiwanego listem gończym