MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Menu podstawowe:...
fot. zdjęcie poglądowe

Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie

Instytut Onkologii w Krakowie

Menu podstawowe:

Śniadanie:
300 gram płatków jęczmiennych na mleku,
szklanka kawy zbożowej z mlekiem,
2 łyżeczki masła (10 g),
120 gram chleba pszenno żytniego (około 3 kromki),
40 gram polędwicy sopockiej (ok. 3 plastrów),
50 gram pomidora (ok. 2 plasterki).

Drugie śniadanie: brak.

Obiad:
brokułowa z ryżem,
250 gram ziemniaków,
100 gram pulpetów drobiowych z sosem pomidorowym
150 gram gulaszu warzywny z ciecierzycą,
szklanka kompotu.

Kolacja:
120 gram chleba pszenno- żytniego (około 3 kromki),
2 łyżeczki masła,
20g sałaty,
100 gram pasty z makreli wędzonej z warzywami.

Dzienny koszt wyżywienia to 34,84 zł brutto.

Zobacz również

Nie tak to miało wyglądać. Kolejna porażka ekipy z Opolszczyzny

Nie tak to miało wyglądać. Kolejna porażka ekipy z Opolszczyzny

21. Półmaraton Hajnowski

NOWE
21. Półmaraton Hajnowski

Polecamy

Wypadek dwóch samochodów osobowych w Olkuszu

Wypadek dwóch samochodów osobowych w Olkuszu

Dziecko w stanie ciężkim, ale stabilnym. Kim jest ojciec? Sprawa 13-letniej matki

Dziecko w stanie ciężkim, ale stabilnym. Kim jest ojciec? Sprawa 13-letniej matki

W sobotę zagrzmi nad Krakowem. Może spaść grad. Wydano ostrzeżenie

W sobotę zagrzmi nad Krakowem. Może spaść grad. Wydano ostrzeżenie