Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Tłum w kolejce po karpia w Krakowie. Przygotowano 10 tysięcy porcji

Arkadiusz Maciejowski
Arkadiusz Maciejowski
10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo dla mieszkańców Krakowa. Już po raz kolejny wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, miasto zorganizowało bezpłatny przedświąteczny poczęstunek. Od godz. 16.00 można było posilić się przy Nowohuckim Centrum Kultury.

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale także tołpygę oraz amura, nie zabraknie też wigilijnego czerwonego barszczu. Wszystkie ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej.

Poczęstunki rozpoczynają się o godz. 16.00 i odbywać się będą w sześciu lokalizacjach Krakowa:

5 grudnia – przy Nowohuckim Centrum Kultury
7 grudnia – na placu Wolnica
9 grudnia – okolice pętli tramwajowej Kurdwanów
12 grudnia – przy pętli Bronowice Małe
14 grudnia – na rondzie Mogilskim
16 grudnia – na Małym Rynku

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska