https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tłum w kolejce po karpia w Krakowie. Przygotowano 10 tysięcy porcji

Arkadiusz Maciejowski
10 tysięcy porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo dla mieszkańców Krakowa. Już po raz kolejny wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem – właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska, miasto zorganizowało bezpłatny przedświąteczny poczęstunek. Od godz. 16.00 można było posilić się przy Nowohuckim Centrum Kultury.

Smażony karp w chrupiącej skórce to jedno z ulubionych dań wigilijnych. W tym roku mieszkańcy będą mogli skosztować nie tylko karpia, ale także tołpygę oraz amura, nie zabraknie też wigilijnego czerwonego barszczu. Wszystkie ryby pochodzą z ekologicznych stawów z Doliny Będkowskiej.

Poczęstunki rozpoczynają się o godz. 16.00 i odbywać się będą w sześciu lokalizacjach Krakowa:

5 grudnia – przy Nowohuckim Centrum Kultury
7 grudnia – na placu Wolnica
9 grudnia – okolice pętli tramwajowej Kurdwanów
12 grudnia – przy pętli Bronowice Małe
14 grudnia – na rondzie Mogilskim
16 grudnia – na Małym Rynku

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ostatnia droga Franciszka. Papież spoczął w ukochanej bazylice

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Wolalbym piach żreć niż cokolwiek od szczoczarza. Cwaniaczek jakich mało. Leczy swoje kompleksy udając dobrego katola. Żenada
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska