
Tradycyjna Pracownia Cukiernicza Kameccy s.c. ul. Starowiślna 46. Cukiernia powstała w 1957 roku. Założycielem był Roman Kamecki, a obecnie tradycję rodzinną kontynuuje syn Krzysztof wraz z rodzeństwem.

Pracownia Cukiernicza Starowicz, ul. Stradomska 7. Firma od lat prowadzona przez Andrzeja Starowicza kontynuuje tradycje cukiernicze, zachowując to co w nich najlepsze, wzbogacając stare receptury o nowoczesne smaki.

Cukiernia A. Blikle, ul. św. Jana 12. Warszawska firma na dobre zadomowiła się w Krakowie. Promuje się wierszem K.I. Gałczyńskiego "Tu bywa jak we wróżbach zwykle i niezwykle Chopin tworzy preludia
a pączki Pan Blikle".

Piekarnia B.A Madej sp. jawna, ul. św. Wawrzyńca 16
Mistrz Antoni słynie z chleba prądnickiego, który Komisja UE wpisała do rejestru chronionych nazw pochodzenia. Niezrównanego smaku są też smażone przez niego pączki.