
Z Kazimierza na Bronowicką
Pracownia Cukiernicza Grzegorz i Marzena Lisiccy, ul. Bronowicka 55
Firmę założył Antoni Lisicki w 1945 roku. Początkowo zakład mieścił się na placu Wolnica na Kazimierzu, jednak od 1960 r. pyszne wypieki sprzedawane są przy ulicy Bronowickiej. W cukierni dostępne są pączki tradycyjne z nadzieniem, a także małe pączusie sprzedawane na wagę.

Trzy cukiernie Wojciecha Wilka
Cukiernia Wojciech Wilk,ul. Królowej Jadwigi 254,ul. Na Błonie 1b, ul. Długa 69
W 1967 roku Wojciech Wilk rozpoczął pracę w cukierni przy ul. Królowej Jadwigi. Od 1978 r. pracownia nazywa się "Cukiernia Wojciech Wilk". Można tam skosztować pysznych pączków. Na co dzień tutejsi cukiernicy oferują także wszelkiego rodzaju słodkie wypieki, m.in. ciasta i torty na przyjęcia i wesela.

Kameccy, firma znana od wielu lat
Tradycyjna Pracownia Cukiernicza Kameccy s.c., ul. Starowiślna 46
Rodzinna firma cukiernicza powstała w 1957 roku. Cukiernię otworzył Roman Kamecki, współzałożyciel sekcji cukierniczej Cechu Rzemiosł Spożywczych. Obecnie tradycję rodzinną kontynuują jego dzieci. Na dziś przygotowano tu ok. 5 tys. pączków z nadzieniem różanym i adwokatem.

Miłość do słodkości odziedziczyli po ojcu
Cukiernia Stefanka, ul. Rydla 9a
Cukiernię prowadzą Dominika Dygutowicz i Anna Przebindowska. Pracownia powstała, jak przyznają siostry, z miłości do słodkości, którą zaraził je ojciec. W cukierni mile widziani są wszyscy wielbiciele słodyczy. W tłusty czwartek można tu znaleźć ręcznie przygotowywane pączki, wypełnione konfiturą różaną oraz oblane lukrem i posypane skórką pomarańczową.