
Wypieki z Piekar na Łobzowskiej i w Dębnikach
Cukiernia Kaczmarczyk, ul. Madalińskiego 3, ul. Łobzowska 46
Cukiernia i pracownia tortów artystycznych Grażyny Kaczmarczyk wywodzi się z Piekar, gdzie powstała w 2001 roku. Posiada punkty przy ulicach Madalińskiego i Łobzowskiej. Od początku działalności cukiernia przyciąga klientów wysoką jakością wyrobów. W tym roku usmaży ok. 16 tys. pączków z różą i budyniem. Dostępne są też minipączki na wagę.

Starowicz, najlepsza cukiernia na Wawrzyńca
Pracownia Cukiernicza Starowicz, ul. Wawrzyńca 32
Firma Andrzeja Starowicza nawiązuje do cukierniczych tradycji Kazimierza. Łączy się tu znane smaki z nowymi. Oprócz pączków z różą przygotowano tu m.in. ulubione pączki snowboardzistów - z adwokatem w czekoladzie oraz, po raz pierwszy, wyjątkowe pączki św. Wawrzyńca - pieczone na ruszcie, ze śliwką i powidłem śliwkowym.

Cichowscy, słodkie tradycje ze Lwowa
Pracownia Cukiernicza Cichowscy s.c., ul. Starowiślna 21
Pierwszym właścicielem i założycielem był Piotr Czop, który przeniósł tu firmę ze Lwowa w 1945 r. Od tego czasu nieprzerwanie są tu dostępne wypieki oparte na tradycyjnych recepturach. Pączki od Cichowskich mają wyjątkowy smak i są produkowane bez ulepszaczy. Najpierw wypełniane są różą, a potem smażone - tradycyjnie, na smalcu.

Pyszne pączki i faworki z wielickiej cukierni
Cukiernia Promyk, ul. Szymanowskiego 3d w Wieliczce
To jedna z najpopularniejszych cukierni w Wieliczce. Właściciel Zygmunt Budacz prowadzi ją od blisko 20 lat. Znana jest z szerokiej oferty wypieków i smakołyków na wszelkie okoliczności. Dziś, oprócz pysznych pączków, przygotowano tu faworki. Wiele wypieków z Promyka trafia m.in. do Krakowa.