Finalista prestiżowego konkursu
Podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się krajowe finały w konkurencjach powiązanych z szeroko pojętą gastronomią: gotowaniem, cukiernictwem, serwisem i carvingiem. W tej ostatniej wziął udział Dawid Lisak, uczeń z trzeciej klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSEO w Tarnowie.
18-latek zaprezentował pracę z wykonanymi z buraków i kalarepy elementami kwiatowymi oraz wyrzeźbionym w arbuzie Pałacem Sanguszków. Jego dzieła zwróciły uwagę sędziów oraz uczestników, którzy robili sobie z nimi zdjęcia.
Jedyny przedstawiciel Małopolski
Ostatecznie Dawid nie zajął pierwszego miejsca, ale znalazł się w czołówce stawki. W nagrodę otrzymał Voucher na warsztaty carvingu oraz dwa zestawy profesjonalnych noży do rzeźbienia
Tarnowski uczeń był jedynym przedstawicielem Małopolski podczas konkursu.
Konkurs na największego ziemniaka w gminie Trzyciąż. Wygrała...
FLESZ - Czesne nie zostanie obniżone
