Wigilia na wynos w Krakowie. Gdzie zamówić potrawy na święta? Dania świąteczne i wigilijne na wynos [CENY]
Biała Róża
ul. Straszewskiego 16, kontakt: tel. 12 421-51-90
W ofercie restauracji Biała Róża znajdują się m.in.:
przekąski zimne, tj.:
Marynowane śledzie w śmietanie 10,00 zł / 100 g
Marynowane śledzie w oleju 10,00 zł / 100 g
Marynowane śledzie w buraczkach 10,00 zł / 100 g
Filet z Pstrąga w marynacie z korzennymi warzywami 15,00 zł / 100g
Pieczona mięsa i pasztety:
Pasztet cielęcy 15,00 zł /100g
Pasztet wieprzowo-wołowy 14,00 zł /100g
Karczek wieprzowy 14,00 zł /100g
Przekąski gorące:
Pierogi ręcznie lepione
z kapustą kiszoną i grzybami leśnymi 18 ,00 zł / 300g
z suszonymi śliwkami i makiem 18 ,00 zł / 300g
Uszka z grzybami 12,50 zł /110g
Sałatki:
Tradycyjna polska sałatka jarzynowa 7,00 zł /100g
Buraki Marynowane w przyprawach korzennych 7,00 zł /100g
Cząstki słodkich, małopolskich buraków aromatyzowanych przyprawami korzennymi
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, boczkiem, jajkiem 8,00 zł /100g
Zupy:
Wigilijny barszcz czerwony z kiszonych buraków 9,50 zł /300ml
Winny w smaku, o burgundowym kolorze
Wigilijny żur na zakwasie z grzybami 10,00 zł /300ml
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami 13,50 zł /300ml
Kompot z suszonych owoców 10,50 zł /500m
Dania gorące:
Filet z karpia zatorskiego (panierowany) 29,00 zł /1 porcja
Karp zatorski smażony 26,00 zł /1 porcja
Dzwonka karpia z Zatora, moczone w mleku, obtoczone w mące pszennej i smażone na złoty kolor.
Obowiązkowa, wigilijna potrawa na każdym polskim stole. Najlepiej podgrzewad w piekarniku pod przykryciem,
w temperaturze 190*C przez 7-9 min. 1 porcja to ok. 200 gr.
Karp królewski z sosem z leśnych grzybów 38,00 zł /1 porcja