https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wykopki w Dzianiszu. To było wielkie święto rzepy, czyli... ziemniaka

red.
Marcin Szkodziński
W niedzielę w Dzianiszu odbyły się wykopki, podczas których zorganizowano konkurs na potrawę z "Dzianiszańskiej Rzepy", czyli z ziemniaków.

Gospodynie z całego Podhala przygotowały 37 potraw z ziemniaków, które oceniali jurorzy. Za najlepszą potrawę jury uznało Ciastka ziemniaczane z powidłami śliwkowymi autorstwa Marii Stopki z Nowego Bystrego.

Drugie miejsce zajął chrust z sosem liseckowym wykonany przez Zofię Tylkę z Nowego Bystrego. Na najniższym stopniu podium stanęła Zofia Babiarz z Bukowiny Tatrzańskiej, która przyrządziła rzepę z bobem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Debata prezydencka "SE". Kandydaci w bezpośrednich starciach

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska