Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
12 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Górnik - ŁKS LIVE! W Zabrzu walczą o puchary. Nie ma nadziei dla beniaminka

Górnik - ŁKS LIVE! W Zabrzu walczą o puchary. Nie ma nadziei dla beniaminka

Sokół & Hagric Mogilno udanie rozpoczął walkę o awans do Tauron Ligi

Sokół & Hagric Mogilno udanie rozpoczął walkę o awans do Tauron Ligi

Polecamy

Po trzy polskie osady w finałach mistrzostw Europy i kwalifikacji olimpijskich

Po trzy polskie osady w finałach mistrzostw Europy i kwalifikacji olimpijskich

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

PTTK zaprasza na bezpłatne wycieczki

Autobusem do zoo i do Ojcowa. Krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej!

Autobusem do zoo i do Ojcowa. Krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej!