Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
13 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

Kto powinien być kandydatem PiS na prezydenta? Faworyt jest jeden

Kto powinien być kandydatem PiS na prezydenta? Faworyt jest jeden

Park kieszonkowy przy hajnowskim "Polaku". Warto tu zajrzeć i przysiąść wśród zieleni

Park kieszonkowy przy hajnowskim "Polaku". Warto tu zajrzeć i przysiąść wśród zieleni

Polecamy

Zderzenie pięciu aut na drodze S7 w powiecie miechowskim. Poszkodowane dziecko

Zderzenie pięciu aut na drodze S7 w powiecie miechowskim. Poszkodowane dziecko

Upadek spadochroniarza pod Krakowem. Trwa akcja ratunkowa

Upadek spadochroniarza pod Krakowem. Trwa akcja ratunkowa

Duże korki na zakopiance. Kierowców czeka długa droga, by dojechać pod Tatry

Duże korki na zakopiance. Kierowców czeka długa droga, by dojechać pod Tatry