Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
12 z 53
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez...
fot. Andrzej Banas / Polska Press

Zator. Co decyduje o wyjątkowym smaku karpia? Liczy się kunszt kulinarny, ale równie ważny jest właściwy dobór ryby [ZDJĘCIA]

Większość Polaków nie wyobraża sobie wigilijnej kolacji bez karpia. Zanim jednak trafi on na stoły odbywa się długi cykl hodowli, nawet do trzech lat. Konkretnie w przypadku zatorskiego wynosi dwa lata. Dzięki temu, że ryba jest młoda, jej mięso jest smaczniejsze. Zdjęcia wykonywane były w Rybackim Zakładzie Doświadczalnym z Zatorze i na stawach w Spytkowicach

Zobacz również

IX Dzień Patrona Miasta i Gminy Szamocin

IX Dzień Patrona Miasta i Gminy Szamocin

Majówka ściągnęła do Sądeckiego Parku Etnograficznego tłumy

Majówka ściągnęła do Sądeckiego Parku Etnograficznego tłumy

Polecamy

Zatrzymał się tam, gdzie nie powinien, a wkrótce... sam został zatrzymany

Zatrzymał się tam, gdzie nie powinien, a wkrótce... sam został zatrzymany

Lewandowski strzela za dużo! Barcelona musi dopłacić Bayernowi. Niemała kwota

Lewandowski strzela za dużo! Barcelona musi dopłacić Bayernowi. Niemała kwota

W Jabłonce i Nowym Targu będą pokazy kaskaderów, drifty, ogień i monster trucki

W Jabłonce i Nowym Targu będą pokazy kaskaderów, drifty, ogień i monster trucki